Visa:UnderhållUnderhållSök på kartanSök på kartan  
2010-01-21

Fazer storsatsar på bageriet i Eskilstuna

2010-01-21 - Nu sätts spaden i marken för ett helt nytt doseringssystem i Fazers största bageri i Sverige. Den nya byggnaden för doseringssystemet väntas stå klar i december 2010. Investeringen på 80 miljoner kronor innebär ökad kapacitet och en bättre arbetsmiljö på bageriet i Eskilstuna.

”Vi ökar produktionskapaciteten rejält i Eskilstuna”, säger Per Sandberg, VD för Fazer Bageri & Konfektyr i Sverige. ”Förutom det nya doseringssystemet inviger vi även två nya produktionslinjer i år, för kaffe- och strängbröd. Vi tror på en ljus framtid för Eskilstunabageriet.”  
”Doseringssystemet innebär att upp till 50 ingredienser ryms med i det helautomatiska, fullt slutna systemet”, säger Fredrik Gustavsson, platschef på bageriet i Eskilstuna. ”Men vi investerar inte bara i automation utan även i flexibilitet. Det blir enklare att lägga till och ta bort ingredienser, något som är oerhört viktigt när det gäller produktutveckling och nya bröd”.
Bageriet i Eskilstuna har funnits på samma plats sedan 1970 och moderniseringen av bageriet innebär trygghet inför framtiden.  Skogaholmslimpan är bageriets största produkt, men här bakas även de nya favoriterna Fazer Frökusar och Lantbröd med havssalt. Frökusarna, som lanserades under hösten, har på kort tid blivit Sveriges tredje populäraste bröd. I dagsläget har Eskilstunabageriet fem produktionslinjer. Ytterligare två är under uppbyggnad, en för strängbröd och en för kaffebröd.
Byggnaden för doseringssystemet får över 26 meter i höjd, vilket krävs för att behållarna för samtliga torra ingredienser ska få rum. I dagsläget används cirka 400 ton torra ingredienser varje vecka i bageriet.
För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Gustavsson, Platschef, Eskilstuna, tfn. 0761 074 977
Per Sandberg, VD för Fazer Bageri & Konfektyr Sverige, tfn. 0730 522 500