Visa:UnderhållUnderhållSök på kartanSök på kartan  
2009-10-05

Fazer Frökusar - laddade med fröer och dinkelmjöl

2009-10-05 - Fazer lanserar nu ett helt nytt bröd på marknaden, fulladdat med fröer. Brödet innehåller även dinkelmjöl som ger en fyllig smak och konsistens. Frökusar blir en ny medlem i Fazers sortiment av kusar, där populära Rågkusar redan ingår.

Fazer Frökusar innehåller frön av pumpa, solros och lin. De är dessutom toppade med bland annat hela krispigt rostade solrosfrön och linfrön. Alla fröer ger brödet en mycket saftig karaktär samtidigt som dinkelmjölet tillför spänst och en härligt mustig smak.

Rikligt med populära fröer
Ingredienser som innehåller ett naturligt högt näringsinnehåll har växt sig starka i och med den rådande super foods trenden. Detta visar även Fazers konsumentundersökningar.
– Vi ser en större efterfrågan på bröd som har något extra, så som fröer, speciella mjölsorter eller någon annan ingrediens som skapar mervärde för konsumenterna. Vi är väldigt förväntansfulla då vi sett i vår senaste konsumentundersökning att Frökusar mottogs mycket väl när det gäller både smak, konsistens och utseende, säger Annika Westby, marknadschef på Fazer Bageri.

Dinkelmjöl
Dinkel, eller Speltvete som det även kallas, har relativt nyligen återupptäckts av svenskarna och är nu på stark frammarsch. Dinkel är en av de ursprungliga vetesorterna och har odlats i mer än 3000 år. I dagens näringsmedvetna samhälle har dinkelmjöl blivit väldigt populärt i och med att mjölet innehåller en högre näringssammansättning jämfört med vanligt siktat vetemjöl. Bröd bakat på dinkelmjöl får en mild smak som ibland övergår i en lätt nötaktig ton. Smaken gör dinkelbröd perfekt till varmrätter och matigare mellanmålsmackor med härliga pålägg.

Förutom den goda och saftiga smaken som ingredienserna i Frökusar bidrar med innehåller brödet 25 procent fullkorn och är nyckelhålsmärkt enligt de nya nyckehålsreglerna som kommer träda i kraft under 2010.
Fazer Frökusar finns i butik från och med vecka 41. En påse innehåller 6 stycken bröd. Varje förpackning väger 480g och kostar cirka 23 kr.
 
För ytterligare information vänligen kontakta:
Annika Westby, marknadschef Fazer Bageri AB. Tfn 08-470 73 31, 
mobil 0730-52 27 71, e-post: annika.westby@fazer.se

För produktprover och bilder:
Karin Lindebo, Hill & Knowlton, mobil 0708-93 50 45,
e-post: karin.lindebo@hillandknowlton.com