Ingredienser

2 Fazer Tunna Rotfruktsbröd
2 msk färskost, t.ex. Philadelphia
5–10 kantareller
Smör till stekning
½ dl Västerbottenost, riven
50 g varmrökt lax
1 tsk gräslök, finhackad
1 tsk pepparrot, riven
¼ citron, rivet skal
Rapsolja till stekning

Bön- och gurksallad
Vaxbönor
Brytbönor
Gurka

Gör så här

Dela de färska kantarellerna och stek dem krispiga i stekpanna. Bred färskost på båda tunnbröden, ända ut i kanterna. Strö över Västerbottenost på ett av tunnbröden, lägg på laxen delad i mindre bitar. Riv över pepparrot och citronskal och strö över gräslöken. Lägg på det andra tunnbrödet och tryck ihop dem lite så att tunnbröden fastnar mot varandra. Stek i stekpanna med lite rapsolja på medelvärme tills tunnbröden får fin färg på båda sidorna.

Bön- och gurksallad
Koka bönorna lätt. Låt dem torka, fritera sedan i olja tills de blir krispiga. Hyvla gurka och blanda med bönorna.