Ingredienser

4 Fazer Ekologiskt Danskt Rågbröd
4 ägg, pocherade
8 skivor kallrökt lax
Västervikssenap, stark


Ogräsmajonnäs
1½ dl blandade örter och ogräs,
t.ex. maskrosblad, citronmeliss,
gräslök, persilja
1 dl matolja
2 dl majonnäs
Citron, pressad
Tabasco
Salt och svartpeppar


Till servering
Rotfruktschips
Picklad rödlök 
Picklade morotsstrimlor (Skär
1 morot i tändstickstunna strimlor
och följ sedan samma recept som
för den picklade löken.)

Gör så här

Ogräsmajonnäs
Skölj bladen ordentligt och torka torrt med hushållspapper. Mixa örter och ogräs med matolja och lite salt. Vänd ner ogräsoljan i majonnäs. Tillsätt några stänk tabasco och några droppar färskpressad citron. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Pocherat ägg
Koka upp vatten och tillsätt en skvätt ättika. Knäck ägget i en kopp och häll försiktigt ner ägget i det sjudande vattnet. Pochera ägget i 3 minuter och lägg sedan på hushållspapper. Ställ i kylen till servering.

Bred smör och senap på varje brödskiva. Lägg på sallad, kallrökt lax, pocherat ägg och en klick ogräsmajonnäs. Toppa med picklad morot, picklad rödlök och några rotfruktschips.