Ingredienser

4 skivor Fazer Rotfruktsbröd
2 msk smör
Valfri sallad
1 burk kräftstjärtar i lag, ca 360 g
200 g gravad lax i skivor
4 kokta ägg

Dillkräm
100 g färskost, t.ex. Philadelphia
½ kruka dill
Salt och peppar

Fänkålssallad
1 färsk fänkål
½ kruka dill
1 tsk färskpressad citron
Olivolja
Salt och peppar

Till garnering
Ärtskott, färsk pepparrot
och citronklyftor

Gör så här

Skala och halvera äggen.
Låt kräftorna rinna av ordentligt.

Dillkräm
Gör dillkrämen genom att finhacka dillen och blanda med färskost.
Salta och peppra efter smak.

Fänkålssallad
Skiva fänkålen med mandolin eller skär tunt. Plocka resten av dillen i små buketter. Blanda fänkålen med dill, lite olivolja, 1 tsk citronsaft, flingsalt och peppar.

Stek bröden gyllenbruna i lite smör och låt svalna. Fördela dillkrämen på bröden. Lägg på sallad, lax, kräftstjärtar, fänkålssallad och ägg. Garnera med riven pepparrot, citronklyfta och ärtskott.