Ingredienser

För 4 personer
4 skivor Skogaholm Fiberrost 
12 stjälkar grön sparris
1 röd och/eller gul paprika
4 msk olivolja
2 tsk salt
1 gurka
2 tsk salt
4 msk matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
örter (t.ex. dill, mynta, bladpersilja)

Gör så här

Tillaga först tzatzikin så att den hinner stå och få smak i ett par timmar före servering. Skär gurkan på längden i fyra bitar och gröp ur fröna med en sked. Skär gurkan i ca 3 mm stora bitar, salta dem och låt dem safta sig i en halvtimme. Låt gurkan rinna av och blanda ned yoghurt, riven vitlök samt finhackade örter efter smak.

Skär sparrisen i bitar som är lika långa som brödskivorna och paprikan i 2 x 2 cm bitar. Pensla sparris och paprika lätt med olivolja, strö över salt och grilla rostbröd, sparris och paprikabitar. Lägg först tzatziki på de grillade brödskivorna. Lägg sedan paprika på och sparris överst.