Ingredienser

För 2 personer
4 skivor rostbröd, tex. Fazer Harmoni
(matolja eller smör för stekning av brödet)
4 ägg
1 dl vispgrädde
en nypa salt
½ msk smör för stekning
svartpeppar
4 skivor Serranoskinka
svartpeppar
gräslök

Gör så här

Bred ut skinkskivorna på en ugnsplåt och stek dem i ugn i 160 °C i cirka 10 minuter eller tills de är lätt knapriga. Lägg dem på hushållspapper för att avlägsna överloppsfett.

Knäck äggen i en bunke och blanda gulor och vitor med en gaffel. Tillsätt salt och grädde. Blanda väl så att du får en jämn blandning. Hetta upp en stek- eller traktörpanna, smält smöret i pannan och tillsätt ägg- och gräddblandningen. Rör om äggröran under hela stekningen ända i botten med en silikonslickepott eller en träslev. Äggröran är klar när äggen har stelnat till en mjuk blandning.

Stek eller rosta brödskivorna. Lägg äggröra på bröden och riv över skinka i små bitar med fingrarna. Smaksätt med svartpeppar och till exempel finhackad gräslök.

Tips: Du kan ersätta Serranoskinkan med bacon eller Parmaskinka.