Ingredienser (4)

Krämigt ägg med spenat

1 liten gul lök
160g babyspenat
1,5dl grädde
50g parmesanost
4st ägg
  smör till stekning
  salt
  svartpeppar

Gör så här

Finhacka löken. Fräs den mjuk i lite smör ca 5 min på medelvärme. Lägg i spenaten och grädden och koka ca 3 min tills spenaten är mjuk och grädden kokat in. Riv osten fint och vänd ner ¾-delar. Smaka av med salt och peppar. Fördela spenatblandningen i kaffekoppar eller ugnsfasta formar. Knäck i äggen, se till att gulan blir hel. Baka i mikrovågsugn, ca 25 sek, per kopp tills vitan stelnat eller i 175 grader i ca 10 min. Strö över resten av osten.

Tips: Stänk gärna över lite tryffelolja, citronolja eller chiliolja på äggen för extra smak. Chilipeppar är också gott för den som vill ha hetare ägg.