Ingredienser (12)

Nattjästa frallor

25g jäst
5dl kallt vatten
2msk olivolja
2msk honung
2tsk salt
11dl siktat dinkelvetemjöl + 0,5 dl till utbakning

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Blanda ned vattnet, oljan, honung och salt. Rör med en trägaffel tills jästen löst sig. Arbeta in mjölet. Degen ska vara ganska lös. Plasta och ställ in bunken i kylen över natten eller minst 8 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram degen och stjälp ut den på ett mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen snabbt i 12 bitar med en kniv eller en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper, gärna med mjölsidan lite uppåt. Grädda i 15-20 min.

Tips: Du kan också vända brödet i en fröblandning t ex sesam och pumpafrön. Lägger du snittytan i fröna behöver du inte använda något ägg, de fastnar ändå.