Tävlingsregler: 

Tre tävlingar sker på Fazer Sveriges Facebook där deltagare skriver sitt bidrag i kommentarsfältet till tävlingsinlägget. Tävlingarna går ut på att namne mackorna i bild. Tävlingarna pågår: Inlägg 1: 20 april - 26 april. Inlägg 2: 27 april - 3 maj. Inlägg 3: 4 maj - 10 maj.

Vinster: 1:a pris - årsförbrukning (värde: 2 500 kr i värdecheckar). 2:a-33:e pris - smakprov (värde: 30 kr i värdecheckar). Vinsterna gäller per tävling. Totalt vinner 3 st årsförbrukning och 99 st smakprov.

Vinnarna meddelas via Facebook. En jury med personer från Fazer väljer ut vinnarna.  Juryns beslut kan inte överklagas. Vinsten kan inte bytas mot kontanter. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Fazer behandlar personuppgifter enligt PUL. Kontaktuppgifterna används till att komma i kontakt med vinnaren och kommer inte att delas eller säljas vidare till tredje part. Anställda på Fazer får inte delta i tävlingen. 

Fazer Tunna Rotfruktsbröd – recept av Pom & Flora

Wraps till utflykten


Dags för utflykt! Och vad passar väl bättre än riktigt smarriga wraps. Enkla att ta med, supergoda att äta! Fyll Fazers osötade nyhet Tunna Rotfruktsbröd med rostbiff, picklade morötter, parmesanmajonnäs och farrogryn. Precis så gott som det låter. Minst.

Recept för 2 personer: 4 wraps

Ingredienser:
Fazer Tunna Rotfruktsbröd
240 g rostbiff
2 dl kokta farrogryn/matvete 
1 tärnad avokado 
1 tärnad tomat
2 dl majonnäs 
1 dl riven parmesan
Zest från en halv citron

Picklade morötter:
1 stor morot
½ dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
Lagerblad
Kummin

Topping:
Romansallad 
Smörgåskrasse 
Ruccola

Gör så här:

  • Blanda majonnäsen med riven parmesan och zest från en halv citron.
  • Skär moroten tunt på en mandolin (akta fingrarna!). Pickla morotsskivorna så här: Häll ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i några lagerblad och lite hel kummin. Koka tills sockret lösts upp. Slå sedan lagen över morötterna och låt svalna.
  • Lägg ut Fazer Tunna Rotfruktsbröd. Lägg på några salladsblad och fyll på med majonnäsröran och skivad rostbiff. Fyll på med morötter, tomat och avokado. 
  • Toppa med lite krasse och ruccola. Rulla ihop till en wrap. Klart!

Macka innan träningen eller efter skolan

Okej! Du kommer hem från skolan eller jobbet och strax är det dags att sticka till träningen. Energin måste upp helt enkelt. Det löser du lätt med en riktigt god macka – gjord på Fazers osötade nyhet Tunna Rotfruktsbröd, mosad avokado, kokt eller stekt ägg och en massa annat gott.

Recept för 1 person: 1 macka

Ingredienser:
Fazer Tunna Rotfruktsbröd
1 kokt eller stekt ägg 
1 avokado
2 msk keso
Olivolja
Chiliflakes 
Citronzest 
Romansallad 
Sesamfrön eller pumpakärnor

Gör så här:

  • Blanda keso med chiliflakes, lite citronzest och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka ett ägg i ca 6 minuter. Spola under kallt vatten, skala och skiva upp (eller stek ett ägg om du föredrar det).
  • Lägg ut Fazer Tunna Rotfruktsbröd. Mosa avokadon på brödet, lägg på några salladsblad och fyll på med keson och det delade (eller stekta) ägget.
  • Toppa med sesamfrön eller pumpakärnor och vik till en macka. Klart!

Fish Taco till hemmakvällen

Ikväll är du värd något lite extra gott! En ”fish taco” med Fazers osötade nyhet Tunna Rotfruktsbröd – fylld med panerad torsk, rostad majs, koriandermajonnäs och en het mangosalsa. Och mycket mer. Njut!

Recept för 2 personer: 4 tacos

Ingredienser:
Fazer Tunna Rotfruktsbröd
ca 400 g torskrygg
1 dl vetemjöl med lite salt och peppar
2 dl panko-ströbröd
1 majskolv
2 dl majonnäs
1 kruka koriander

Salsa:
1 lime
1 hel mango
1 chili
2 mindre tomater
1 msk sesamfrön

Topping:
Romansallad 
Ruccola

Gör så här:

  • Dela fisken i valfri storlek. Panera först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i panko. Gör de sista två stegen ytterligare en gång – så får du en bättre panering. Stek fisken tills den fått en gyllenbrun yta (ca 3 minuter).
  • Hacka koriandern och vänd ner i majonnäsen. Smaksätt med lime, salt och peppar.
  • Gör nu salsan genom att tärna mangon och tomaterna (skär ut kärnhuset). Hacka önskad mängd chili och strö sesamfrön i salsan. Blanda.
  • Skär bort majskornen från stocken och fräs i en stekpanna med lite olja.
  • Lägg ut Fazer Tunna Rotfruktsbröd. Lägg på några salladsblad och fyll på med mangosalsa, fisk och sist koriandermajonnäs. Toppa med rostad majs, sesamfrön och ruccola. Klart!