Vihreät kuulat kuuluvat pääsiäiseen

Marmeladgodiset Gröna kulor började tillverkas på Fazer år 1929. Det är alltså traditionellt påskgodis som gillas av godisälskare i alla åldrar. 

Många sätt att njuta av Gröna kulor

Det finns minst ett dussin olika sätt att njuta av Gröna kulor. Det är värt att prova kombinationen Gröna kulor och vitmögelost. Barnen blir glada när de upptäcker att kulan enkelt kan delas i två delar. Den som är väldigt sugen på något gott kan tycka om hela kulor medan den långsamma njuter genom att nafsa i sig små bitar åt gången. Hur äter du Gröna kulor?

GRÖNA KULOR ÄR EN VÄSENTLIG DEL AV PÅSKEN. BJUD PÅ GODSAKERNA HEMMA OCH TA MED DEM SOM PRESENT.

Visste du det här om marmelader?

På 1950-talet var marmeladtillverkningstekniken fortfarande ytterst primitiv. Produkterna göts i metallformar som placerades en kort stund i kylskåp för att marmeladbitarna lättare skulle lossna ur formarna. Marmeladbitarna lösgjordes från formarna en och en med en gaffel.

Sedan år 2000 lösgörs de automatiskt ur formarna. Två plattor med gjutna halvor pressas mot varandra och bildar hela kulor som sedan lösgörs maskinellt.