Som en del av Fazer Food Services kontinuerliga arbete med ansvarsfulla inköp tog vi 2014 beslutet att sluta importera kyckling från Thailand. Fazer Food Services värnar om arbetsförhållanden och djuromsorg i de länder som vi handlar våra råvaror ifrån och efter rapporter om missförhållanden i Thailand tog vi beslutet att sluta importera thailändsk kyckling.

Fazer Food Services strävar alltid efter att förbättra och bidra till djuromsorgen genom att köpa kött från producenter med höga djurskyddskrav. Vi vill minska användningen av antibiotika och trots leverantörsförsäkringar från producenten så var möjligheten för oss att ha en regelbunden och nära uppsikt över produktionen svår. Då det dessutom är uteslutande tillagad kyckling som importeras från Thailand så stämmer det inte överens med Fazer Food Services filosofi om lagad mat från grunden, vilket var ytterligare en viktig del av vårt beslut.

Fazer Food Services har valt att uteslutande köpa kyckling från ansvarsfulla producenter från Sverige och andra närliggande EU-länder som uppfyller våra krav och som vi kan föra en nära dialog med. Vi väljer inte råvara enbart efter ursprungsland, utan efter faktorer som bl.a. kvalitet, djurhållning och spårbarhet. Det är därför viktigt att producenterna hanterar antibiotika på ett bra sätt, vilket är ett tydligt direktiv som ligger till grund för valet av våra producenter.