Ingredienser

Botten

175 g

Havrekex

50 g

smält smör

Fyllning

400 g

naturell färskost

1 dl

socker

2 tsk

vaniljsocker

3 st.

ägg

300 g

crème fraiche

200 g

Fazer Ögon Lemon vit bakchoklad

200 g

färska (eller frysta) hallon

Garnering

2 dl 

crème fraiche

1 tsk 

socker

1 tsk

vaniljsocker

200 g 

färska hallon

Gör så här

Krossa kexen i en mixer eller blender till fint kross. Blanda ned det smälta smöret i kexkrosset. Klä botten av en form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter) med bakplåtspapper och tryck ut kexkrosset jämnt på botten och kanterna. Låt svalna i kylskåp i cirka 20 minuter.

Tillaga fyllningen. Smält den vita chokladen med citronsmak enligt anvisningarna på förpackningen, till exempel i mikro. Vispa färskosten mjuk med en elvisp i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker. Fortsätt vispa tills blandningen är slät. Vispa ned ett ägg åt gången i blandningen. Blanda ned crème fraiche och smält vit choklad med citronsmak. Vänd slutligen ned hallonen i fyllningen. 

Lägg upp fyllningen med en sked på kexbotten och jämna till ytan. Grädda tårtan i 150–160 grader i ugnen tills fyllningen har stelnat (1,5–2 timmar). Ugnens effektivitet inverkar på gräddningstiden och temperaturen. Låt tårtan svalna helt och låt den sedan stå och dra i kylskåp, gärna över natten.

Smaksätt crème fraiche med socker och vaniljsocker. Garnera tårtan med crème fraiche och färska hallon.