Ingredienser

Botten

100 g (7 st.)

Digestivekex

40 g

rumstempererat smör eller bakmargarin

1 msk

socker

1 dl

Finhackad Fazer Wienernougat

Fyllning

200 g

naturell färskost

150 g (1 burk)

crème fraiche (8 %)

3 st.

äggulor

1,5 dl

socker

2 msk (½)

citrons saft

1 dl

Finhackad Fazer Wienernougat

Till servering

 

jordgubbar

 

florsocker

 

Hackad Fazer Wienernougat

 

citronmeliss

Gör så här

Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem. Rör ned smör, socker och finhackad Wienernougat.

Klä en springform (Ø 19 cm) med en urklippt bit bakplåtspapper och tryck ut kexblandningen på botten. Grädda i ugn i 180 grader i cirka fem minuter.

Blanda ihop råvarorna till fyllningen. Häll blandningen i kakformen på den förgräddade bottnen och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kakan svalna till rumstemperatur eller bli kylskåpskall innan servering för att fyllningen ska hinna stelna.

Servera kakan med bär. Toppa delikatessen med florsocker, hackad Wienernougat och citronmeliss.