Chokladmuffins

Ingredienser (12)

Muffins

200g smör
3dl socker
2 ägg
2dl mjölk
1dl snabbkaffepulver
6,5dl vetemjöl
2tsk Ögon bakpulver
2tsk Ögon vaniljsocker
1/2tsk salt
200g Ögon mörk choklad

Topping

1/2dl socker
1dl vispgrädde
100g Ögon ljus choklad

Gör så här

Muffins: Koka upp hälften av mjölken. Blanda ned snabbkaffepulvret i mjölken och låt svalna. Vispa smöret och sockret vitt. Rör sedan i äggen, resten av mjölken och kaffe- och mjölkblandningen.

Hacka chokladen i bitar. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop dem med mjölk- och ägglbandningen till en jämn smet. Blanda slutligen ned den hackade chokladen och rör om.

Fyll muffinsformarna nästan ända upp och grädda i ugn i 180 grader i 25-30 min för mellanstora formar. Små formar kan stå ca 5-10 min kortare tid och stora formar ca 5-10 min längre. Låt dem sedan svalna ordentligt.

Topping: Hacka chokladen i grova bitar. Smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och häll sedan i grädden. Låt koka i en minut. Dra kastrullen från plattan och rör i chokladen. Fortsätt röra tills chokladen är helt smält. Låt svalna. Bred toppingen på kalla muffins.