Cupcakes
2 Stora ägg
50g Normalsaltat smör
1dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1dl Mörkt muscovadosocker
6 droppar Vaniljarom

Frosting

8st Dumle Original-kolor
1tsk Vatten

Garnering

12st Dumle Original-kolor
4st Fazer-lakritsstänger
  Små vita sockerstjärnor
  Vit sockermassa
  Svart livsmedelsfärg
  Ätbart lim

 

Gör så här

 

Cupcakes

  1. Knäck äggen i en bunke och tillsätt muscovadosocker, vaniljarom och smör.
  2. Sikta ner mjöl och bakpulver i samma bunke.
  3. Blanda alla ingredienser till en jämn smet.
  4. Fördela smeten jämnt i 8 muffinsformar.
  5. Grädda i ugn i 190 °C i 10 minuter.
  6. Låt cupcakesen svalna.

 

Frosting

  1. Lägg Dumle-kolor och vatten i en kastrull och smält på svag värme under ständig omrörning tills du har en slät, rinnande blandning.
  2. Bred ut blandningen över cupcakesen med en sked och låt stelna en stund.
  3. Låt kastrullen stå på spisen på svag värme så att blandningen inte stelnar.

 

Garnering

  1. Ta 4 Dumle-kolor och dela dem itu.
  2. Rulla halvorna en åt gången mellan handflatorna tills du har åtta jämna kulor.
  3. Lägg en hel kola och en kula på varje cupcake som spindelkropp och -huvud.
  4. Rulla 16 små kulor av sockermassan och tryck ut dem till platta rundlar som bildar spindelns ögon.
  5. Måla svarta prickar med livsmedelsfärg som pupiller på rundlarna.
  6. Fäst ögonen på kolakulorna med ätbart lim.
  7. Fäst en vit stjärna med ätbart lim på den hela kolan på varje cupcake.
  8. Skär Fazer-lakritsstängerna i fyra bitar.
  9. Skär lakritsbitarna i fem skivor i längdriktning och ta bort den rundaste av dem.
  10. Skär ut avlånga trianglar av lakritsskivorna till ben och skär även ut en triangel inuti. Lämna dock 3 mm i nedre kanten på en sida (den som fästs vid huvudet) så att du kan fästa benen.
  11. Placera ut benen, 4 per sida, runt huvudet. Använd vid behov ätbart lim.