Ingredienser

Botten:

175 g

 kexsmulor

1 burk

(125 g) frukt- eller bärpuré, t.ex. nypon eller äpple i barnmatsburk

Fyllning:

3 dl

vispgrädde

1 dl

glukossirap

4 dl

turkisk yoghurt

1 tsk

vaniljsocker

Gör så här

Garnering: Gör så här
Blanda kexsmulor och frukt- eller bärpuré och tryck ut blandningen på botten av en springform klädd med bakplåtspapper.
Vispa grädden. Tillsätt glukossirap, turkisk yoghurt och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet och fördela smeten i formen med en sked. Täck formen med folie och låt tårtan stå i frysen i minst fyra timmar.

Garnera tårtan med färska bär och till exempel ätliga blommor eller myntablad.

Tips! Du kan tillaga tårtan i god tid före serveringen och låta den stå i frysen. Om tårtan är helt fryst, ta ut den i rumstemperatur så att den får mjukna lite cirka 15 minuter före servering.