Ingredienser (12)

Botten:

125g smör
1dl socker
2st äggulor
1½ dl  vetemjöl
2msk Ögon Cacao
2tsk bakpulver
1dl mjölk

Maräng:

2st äggvitor
1½  socker

Fyllning

2dl vispgrädde
1st burk kvarg med vaniljsmak
1msk socker
1dl finhackad Geisha
5dl hallon eller andra bär 

Dekoration:

  florsocker

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ihop det mjuka smöret och sockret till skum. Tillsätt äggulorna en i taget, vispa noggrant. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten till en platta (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner sockret i små portioner, vispa hela tiden. Bred ut marängblandningen på smeten. Gör figurer på ytan med en sked. Grädda långt nere i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

Vispa grädden. Blanda i vaniljkvargen, sockret och hackad Geisha. Skär tårtan i två delar. Bred ut fyllningen på den ena och lyft över den andra biten som ett lock. Dekorera med riven Ögon 70% Premium Choklad.