Ingredienser

(för 8–10 personer)

Botten:
1 påse (175g) kexsmulor
50 g smält smör

Fyllning:
200 g Fazer Ögon bakchoklad eller Fazer Ögon Mörk bakchoklad
2 dl vispgrädde
400 g naturell färskost (du kan också använda smaksatt färskost, till exempel apelsin)
1 dl florsocker

Garnering:
Fazer Ögon Cacaopulver
Fazer Ögon bakchoklad, hackad

Gör så här

Blanda kexsmulor och smör. Klä en springform (ø ca 24 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kex- och smörblandningen på botten av formen. Ställ in formen i kylskåpet en stund så att kexbotten stelnar. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden. Rör färskosten mjuk och blanda ned florsocker, smält choklad och vispgrädde. Häll smeten i kakformen och låt cheesecaken stelna, helst över natten. Garnera med hackad choklad och kakaopulver.

Tips: du kan tillsätta 2 msk Fazer Ögon Cacaopulver i kexbotten om du vill ha mer chokladsmak!