Ingredienser

(för 10–12 personer)

4,5 dl vetemjöl
4,5 dl socker
2 dl Ögon Cacao
2 tsk Ögon Vaniljsocker
2 tsk Ögon Bakpulver
1 ½ tsk soda
1 tsk salt
2 dl mjölk
1 dl matolja
2 dl starkt kaffe
2 ägg

Fyllning/frosting:
2 dl vispgrädde
300 g Karl Fazer mjölkchoklad
400 g naturell färskost
1 dl florsocker

Garnering:
100 g Karl Fazer mjölkchoklad
Ögon Cacao

Gör så här

Klä en springform (ø 24–26 cm) med bakplåtspapper och värm ugnen till 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt mjölk, olja, kaffe och ägg. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i kakformen och grädda i ugnen i 40–50 minuter. Låt svalna helt. Tillaga fyllningen. Vispa grädden löst. Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Blanda färskost och florsocker till en jämn smet med en elvisp. Tillsätt smält choklad i färskosten och blanda till en jämn smet. Tillsätt slutligen vispad grädde. Dela den avsvalnade tårtbotten i två (eller tre) delar och bred ut hälften av chokladfyllningen mellan bottendelarna och resten på tårtan. Garnera tårtan med kakaopulver och hackad choklad.