Ingredienser

Deg

20 st

Geisha-praliner

2 dl

vetemjöl

1 1/2 tsk

bakpulver

1/4 tsk

salt

Fyllning

12 st

 Geisha-praliner

 

Gör så här

12 STYCKEN

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Knäck ett ägg i en skål
  • Skala och smält Geisha-chokladen. Du kan med fördel smälta chokladen i mikron. Kör på högsta effekt en minut. Rör om och upprepa ett par gånger tills allt har smält.
  • Rör ihop ägg och smält Geisha
  • Rör ihop mjöl, bakpulver och ev. salt i en separat skål. Saltet är en smakfråga. Själv gillar jag kontrasten mellan sött och pyttelite salt.
  • Häll i mjölblandningen i chokladblandninge och rör ihop till en blank och smidig deg.
  • Rulla 12 bollar och lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt
  • Tryck i en Geisha i varje boll och täck den så gott det går
  • Gör gaffelmönster i kors på varje kaka
  • Skjuts in i ugnen
  • Grädda 10-15 minuter

YES! Redo att ätas. Njut dem gärna lite ljumna så är den krämiga nougatkärnan fortfarande rinnande.

Bild och recept är framtaget i samarbete med Vivi Wallin, FixaSjalv.
För fler av hennes tips och recept besök www.fixasjalv.se