Ingredienser

Deg

20 st

Geisha-praliner

2 dl

vetemjöl

1 1/2 tsk

bakpulver

1/4 tsk

salt

Fyllning

12 st

 Geisha-praliner

 

Gör så här

12 STYCKEN

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Knäck ett ägg i en skål
  3. Skala och smält Geisha-chokladen. Du kan med fördel smälta chokladen i mikron. Kör på högsta effekt en minut. Rör om och upprepa ett par gånger tills allt har smält.
  4. Rör ihop ägg och smält Geisha
  5. Rör ihop mjöl, bakpulver och ev. salt i en separat skål. Saltet är en smakfråga. Själv gillar jag kontrasten mellan sött och pyttelite salt.
  6. Häll i mjölblandningen i chokladblandninge och rör ihop till en blank och smidig deg.
  7. Rulla 12 bollar och lägg ut dem på en bakplåtsklädd plåt
  8. Tryck i en Geisha i varje boll och täck den så gott det går
  9. Gör gaffelmönster i kors på varje kaka
  10. Skjuts in i ugnen
  11. Grädda 10-15 minuter

YES! Redo att ätas. Njut dem gärna lite ljumna så är den krämiga nougatkärnan fortfarande rinnande.

Bild och recept är framtaget i samarbete med Vivi Wallin, FixaSjalv.
För fler av hennes tips och recept besök www.fixasjalv.se