Ingredienser

Botten
175 g Fazer Marianne-kex
35 g smält smör
Fyllning
4 gelatinblad
200 g naturell färskost
4 dl naturell kvarg
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
150 g krossade Marianne-karameller
Garnering
50 g Fazer Lemon vit bakchoklad

Gör så här

Mixa Marianne-kexen till fint kross i en matberedare. Blanda ned det smälta smöret. Klä en springform (diameter 23 cm) med bakplåtspapper och tryck ut blandningen på botten.

Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 10 minuter. Blanda ihop ost, kvarg och vaniljsocker. Hetta upp ½ dl grädde och lös upp de mjuka gelatinbladen i den. Häll i en tunn stråle i ostblandningen. Vispa slutligen grädden. Blanda ned grädden de krossade Marianne-karamellerna i ostblandningen. Häll fyllningen över kexbotten.

Låt tårtan stelna i kylskåp i 4–6 timmar. Garnera tårtan med riven vitchoklad eller kex.