Ingredienser

Botten

173 g Marianne-kex
50 g smält smör

Fyllning

4-5 gelatin
400 g icke smaksatt färskost
250 g kvarg
1 dl vispgrädde
1 skal och saft från riven citron
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Lingonmarmorering

2 dl (frusna) lingon
2 msk socker

Gör så här

Smält smöret. Kör Mariannekex i en mixer till ett fint pulver. Blanda kexpulvret i smöret. Täck en kakform med löstagbar botten med bakplåtspapper pressa ner kexblandningen i botten.

Lägg lingon och socker i en kastrull. Sätt kastrullen på svag värme och blanda emellanåt med en träslev. Kör bärblandningen i en mixer. 

Blöt gelatinbladen i kallt vatten. Blanda färskost och kvarg. Vispa i grädde, citronskal, socker och vaniljsocker. Pressa vattnet ur gelatinbladen och lägg i uppvärmd citronsaft. Häll i en liten stråle ner gelatinmixen i fyllningen, blanda under hela tiden. 

Häll fyllningen över kexbotten. Fördela lingonblandningen i små droppar på ytan. Blanda lingonen med en knivspets och marmorera ytan. Täck kakformen med plastfolie och låt stelna i kylskåpet i 3-4 timmar eller över natten.