Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 msk Fazer Cacao-kakaopulver
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
120 g smetana
1 dl smält smör eller margarin
2 msk röd flytande livsmedelsfärg
1 msk äppelvinäger

Fyllning och frosting
400 g naturell färskost
100 g osaltat smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
75 g krossade Marianne-karameller

Garnering
Röda Fazer Carneval-kex

Gör så här

Klä botten av en springform med en diameter på 20 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker till tjockt skum. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Tillsätt smetana, smält smör, livsmedelsfärg och vinäger. Blanda till en jämn smet och häll den i formen.

Grädda tårtan i 180 grader i mitten av ugnen i 60 minuter eller tills det inte fastnar någon smet då du sticker en cocktailpinne i tårtan. Låt tårtan svalna lite och stjälp upp den på ett galler. Låt svalna helt innan du tillsätter fyllningen.

Tillred fyllningen och frostingen: vispa färskost och rumstempererat smör till en luftig massa. Smaksätt med socker och krossad Marianne. Skär tårtbotten i tre delar och bred ut fyllningen mellan bottnarna och ovanpå tårtan, eventuellt också lite runtom kanten. Garnera slutligen tårtan med röda Carneval-kexbitar.