Ingredienser

Botten
173 g Marianne-kex

Fyllning
4 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 dl florsocker
saft från en citron
1 dl Krossade Marianne-karameller
2 dl tranbärssylt
6–8 små vita maränger

Garnering
6–8 små vita maränger
tranbär

Gör så här

Hacka kexen till bitar med en kniv. Klä en springform (diameter 18 cm) med höga kanter med bakplåtspapper och bred ut kexbitarna på botten.

Vispa grädden. Blanda färskost, florsocker, citronsaft och krossad Marianne. Vänd ned vispgrädden i blandningen.

Häll häften av fyllningen på kexbotten. Fördela tranbärssylt med en sked i ett lager på fyllningen. Lägg krossad maräng på sylten. Tillsätt slutligen resten av ostfyllningen. Tryck ett par krossade marängbitar på ytan och klä försiktigt in parfaiten med folie. Låt stå i frysen i ett dygn. Ta ut parfaiten i rumstemperatur en stund och lösgör den försiktigt från kanterna med en kniv.

Strö över krossad maräng och tranbär.