Ingredienser

Botten

173 g (1 rulle) Marianne-kex

Fyllning

4 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
1 dl florsocker
  saften av 1 citron
1 dl Mixade Marianne-karameller
2 dl tranbärssylt
6-8 små vita maränger

Dekoration

6-8 små vita maränger
  tranbär

Gör så här

Fördela kexen till små bitar med hjälp av en kniv. Bred ut kexbitarna i en form med löstagbar hög kant (ca18 cm i diameter) som fodrats med bakplåtspapper.

Mixa Marianne-karameller i en mixer. Vispa grädden till fluffig. Blanda ihop färskosten, florsockret, citronsaften och Mariannekrosset. Vänd ner den vispade grädden i blandningen. Häll hälften av fyllningen över kexbitarna i formen. Bred över tranbärssylten i ett lager. Strö ut krossade maränger över tranbärssylten. Fyll sedan på med resten av fyllningen. Tryck in några krossade maränger i ytan och täck parfaiten med plastfolie. Frys in parfaiten.

Vid servering: Låt parfaiten stå en liten stund i rumstemperatur och lösgör den sedan försiktigt från kanterna med hjälp av en kniv. Strö över marängsmulor och tranbär som dekoration.