Ingredienser

10 st

50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk Ögon Cacao
Arrakessens eller punsch (det du gillar bäst)
300 g marsipan (välj färg efter humör)
Lite florsocker
100 g Ögon Mörk Block
+ eventuellt garnityr i form av strössel eller små marsipanblommor

Gör så här

  1. Blanda smör och kaksmulor till en krämig deg. Rör sedan i kakaon.
  2. Tillsätt arrakessens eller punsch efter smak – var försiktig så det inte tar över.
  3. Dela degen i tre lika delar och rulla ut dem till avlånga rullar. Ställ in i frysen.
  4. Kavla ut marsipanen cirka 2 mm tjock. Använd florsockret för att undvika att den fastnar. Skär sedan marsipanen i breda remsor som kan täcka arraksrullarna.
  5. Smält Ögon Mörk Block i ett vattenbad.
  6. Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i din smälta choklad.
  7. Låt dina mästerverk stelna i kylen en stund och avnjut sedan med en god kopp kaffe – drömgott!
  8. Frivilligt: Strö strössel på dina chokladändar eller gör små marsipanblommor som du sticker ned i dammsugarna. Bara fantasin sätter stopp.