Ingredienser

ca 40 st

Macarons:
125 gram sötmandel
4 dl florsocker
1,5 dl äggvita
0,75 dl strösocker
1 msk Ögon Cacao

Chokladfyllning:
150 gram Ögon Mörk Choklad
1 dl vispgrädde
35 gram smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Mal mandel och florsocker i en
  3. matberedare till ett fint mjöl.
  4. Vispa äggvitorna och tillsätt lite socker i taget. Fortsätt att vispa tills det blivit en hård maräng.
  5. Blanda de torra ingredienserna och vänd sedan ned dem i marängen och rör försiktigt tills allt blandats.
  6. Klicka eller spritsa ut rundlar kakor ungefär lika stora som femkronor på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt rundlarna torka ca 30 minuter innan de gräddas i nedre delen av ugnen ca 18 minuter.
  7. Låt kakorna svalna.
TIPS! Att variera dina macarons är enkelt – några matskedar hallonsylt i smörkrämen ger både fin färg och underbar smak. Vill du få en ännu lyxigare känsla – testa hjortronsylt istället. 

Och så fyllningen:

  1. Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull.
  2. Värm tills chokladen smält och häll sedan i smöret. Låt krämen stå ett tag, gärna över natten.
  3. Stryk på chokladkrämen på hälften av dina kakor och placera de andra halvorna som ”tak”.
  4. Nu är du klar med dina franska små bakverk – dags att smaka!