Ingredienser (4)

Chokladparfait

100g Fazer Premium 70% bakchoklad
½dl  socker
½dl  vatten
2st äggulor
1msk Brandy(eventuellt)
3dl vispgrädde

Dekoration

  Fazer Premium 70 % bakchoklad, riven
  florsocker
  jordgubbar

Gör så här

Klä en fyrkantig form med plastfolie. Riv chokladen. Blanda socker och vatten i en liten kastrull. Värm under ständig omrörning tills blandningen sjuder. Koka 3-4 minuter, tills blandningen får en sirapsliknande konsistens. Blanda chokladen i sockerblandningen. Vispa i äggulorna och brandyn. Vispa vispgrädden och rör ner den i chokladblandningen. Häll smeten i formen, täck med plastfolie och ställ in i frysen för minst fyra timmar.

Ta ut formen ur frysen cirka tio minuter innan den ska serveras. Doppa en hjärtform i hett vatten och ta ut figurer ur parfaiten, eller skär ut trianglar med en kniv som har doppats i hett vatten. Pudra florsocker över tallrikarna, lägg en bit parfait mitt på och dekorera med jordgubbar.