Ingredienser

Skorpor med nötter och choklad

100g hasselnötter
1st ägg
2dl strösocker
1/2dl ljus sirap
1/2tsk Ögon Bakpulver
100g smör
3-4 droppar bittermandelolja
100g hackad Ögon Ljus Block eller Ögon Ljus Choklad
1/2tsk bikarbonat

Gör så här

Vispa smör, socker och sirap vitt. Grovhacka hasselnötterna och blanda i tillsammans med ägget och blockchokladen. Blanda i de torra ingredienserna. Rulla ut massan till längder på bakplåtspapper. Platta sedan till dem ovanpå. Grädda i ugn i 180 grader i 25 min. Ta ut plåten och skär till skorpor. Torka skorporna i ugn på 120 grader i ca 40 minuter. Smält chokladen över vattenbad eller i micro. Hacka nötterna. Ringla choklad över skorporna och strö över hasselnötter, låt stelna.