Ingredienser

200 g rumsvarmt smör

  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 12 Dumlekolor
  • SPINDLAR
  • 100 g Ögon Premium Bakchoklad 70% 
  • 12 Dumlekolor
  • 24  strösselkorn (eller andra passande ögon)

Gör så här

Lägg det rumsvarma smöret i en bune och rör ned sockret.

Blanda ihop mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en separat skål och häll mjölblandningen i smörblandningen. Blanda.

Ta fram 12 pappersformar för muffins och lägg en Dumlekola i varje form. Har du ett muffinsjärn kan du använda det, annars är lite stadigare bakformar att föredra.

Forma 12 bollar av degen och tryck ned över Dumlekolan.

Vips in i den redan uppvärmda ugnen på 175 grader i 10-15 minuter. 

Steg 2:

Under tiden dina söta kakor gottar sig i ugnsvärmen så smälter du choklade i mikron eller i ett vattenbad. 

Häll den smälta chokladen i en vanlig liten plastpåse 

Klipp ett pyttelitet hål i hörnet på påsen. Och då menar jag verkligen PYTTELITET (annars kommer du att ha choklad överallt)

När kakorna är gyllenbruna ta du ut dem ur ugnen. När de har svalnat helt är det dags att fixa spindlarna.

Använd chokladen som lim för att få fast spindeln (en Dumlekola) och ögonen. Jag använde runda strössel som ögon, men du kan också använda andra typer av strössel eller färdiga godisögon (finns bl.a. på Panduro).

Sist men inte minst spritsar du spindelns åtta ben. I det här momentet krävs det lite koncentraton, så håll tungan rätt i munnen.

BU! Färdiga att slukas.

 

Hitta fler smarta recept och roliga idéer på www.fixasjalv.se