Ingredienser (8)

Varm choklad- & hallonbakelse med vaniljglass

150g Ögon 70% Premium Choklad
150g smör
1,5dl socker
3st äggulor
3st hela ägg
2msk rom
2,5dl vetemjöl
250g färska hallom
  vaniljglass
  muffinsformar i teflon
  smör till smörjning

Gör så här

Till ca. 8 portioner

Sätt ugnen på 175°, varmluft. Smält Ögon 70% Premium Choklad och smör i vattenbad. Blanda socker, ägg och rom och rör ner det i chokladsmeten. Sikta mjölet och vänd ner det i smeten. Smörj formarna med smält smör. Skeda upp smeten i formarna och tryck i tre färska hallon i varje form.

Gräddas i 175° ca 7-10 minuter i varmluftsugn. De skall vara flytande (ogräddade) i mitten. Man ser att de är klara när kanterna börjat bli torra och mitten ser smetig ut.

Servera chokladbakelsen med vaniljglass.
Tillagningstid cirka 15 + 10 minuter.