Ingredienser

För 16–18 personer

175 g havrekex

50 g smält smör eller margarin

Fyllning

3 gelatinblad

1 1/2 påse (330 g) Fazer Dumle-kolor

saft från en lime

400 g naturell färskost

2 dl vispgrädde

1 dl florsocker

Garnering

1/2 påse (110 g) Fazer Dumle-kolor

(kakaopulver)

Gör så här

1. Finfördela kexen och blanda med smält smör. Tryck ut blandningen på botten av en springform (20–24 cm) klädd med bakplåtspapper.

2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Smält Dumle-kolorna över vattenbad eller i mikro på låg effekt 30 sekunder åt gången. Rör om då och då tills kolorna har smält helt.

3. Krama överloppsvätskan ur gelatinbladen och smält dem i kokande het limesaft. Tillsätt chokladblandningen och den heta gelatinblandningen i färskosten samtidigt under omrörning. Vispa noggrant till en jämn blandning.

3. Vispa grädden och smaksätt med socker. Vänd ned vispgrädden i chokladblandningen. Häll smeten i formen och täck noggrant över formen.

5. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst fyra timmar, helst över natten.

6. Lösgör tårtan från formen och lägg upp den på ett serveringsfat. Rulla runda kulor av de återstående kolorna och garnera tårtan med dem. Eventuellt kan du sikta över lite kakaopulver.