Ingredienser

  • 2 dl krossade fyllda kex
  • 1 ½ msk smält smör
  • 200 g färskost
  • ½ dl matlagningsgrädde, 15 % fett
  • ½ dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 50 g salta nötter
  • 10 muffinsformar
  • Hackade salta nötter och Dumlekolor för garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Krossa kexen, tillsätt smör och blanda ihop. Fördela kexblandningen i 10 muffinsformar och förgrädda dem i 5 minuter. Ta formarna ur ugnen och låt dem svalna medan du tillagar fyllningen. 
  3. Vispa färskosten mjuk med en elvisp. Tillsätt grädde och socker och vispa ytterligare i ett par minuter. Tillsätt vaniljsocker och ägg, vispa snabbt till en jämn smet. Tillsätt hackade Dumlekolor och salta nötter i smeten. Spara en del till garnering.
  4. Häll smeten i formarna och lägg in dem ugnen. Grädda i mitten av ugnen i ytterligare 18 minuter. Stäng av ugnen och låt ugnsluckan stå lite på glänt. Låt cheesecakesen stå och dra i ugnen i ytterligare 5 minuter. Ta sedan ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Låt Dumle-cheesecakesen stå i kylskåp och stelna i minst 4 timmar.
  5. Garnera med hackade Dumlekolor och salta nötter före servering.