Ingredienser

Smet

  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 1/2 dl Dumlekolor skurna i bitar
  • 1 dl hackade torkade tranbär

Frosting

  • 200 g färskost (ej lätt)
  • 150 g crème fraiche (fett 28 %)
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl Dumlekolor skurna i bitar

Gör så här

Tillaga smeten

  1. Vispa smör och socker poröst. Vispa ned ett ägg åt gången. Tillsätt yoghurt.Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kanel samt Dumlebitar och hackade tranbär i en separat bunke. Vänd försiktigt ned de torra ingredienserna med Dumlebitar och tranbär i smeten.
  2. Fördela smeten i formar. Snyggast slutresultat får du om du placerar muffinsformarna på en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20–25 minuter tills cupcakesen får en vacker färg.
  3. Låt de färdiga Dumle-cupcakesen svalna på ett galler.

Tillaga frostingen

  1. Blanda färskost, crème fraiche och florsocker. Bred ut eller spritsa frostingen över de avsvalnade cupcakesen. Garnera med bitar av hackade Dumlekolor. Servera!

Tips: garnera cupcakesen med frosting vartefter som de går åt. Själva cupcakesen kan du tillaga redan i förväg. Ogarnerade cupcakes kan förvaras i rumstemperatur, garnerade ska stå svalt.