Ingredienser

ca 40 st. 

2 1/2 dl vatten

100 g smör

2 1/2 dl vetemjöl

4 ägg

1/2 tsk bakpulver

Fyllning

25 Fazer Dumle-kolor

2 1/2 dl vispgrädde

Topping

1/2 dl vispgrädde

4 Fazer Dumle-kolor

Gör så här

1. Tillaga först fyllningen till petit-chouerna. Hetta upp grädden till kokpunkten. Tillsätt Dumle-kolorna, rör om och hetta upp kolorna tills de smälter. Häll blandningen i en bunke, täck över den och ställ den i kylskåpet. Låt stå i minst fyra timmar eller över natten för att blandningen ska bli ordentligt kall.

2. Tillaga petit-chouerna. Koka upp vatten och smör i en kastrull. Blanda ned allt mjöl på en gång i vatten- och smörblandningen under ständig omrörning med en trägaffel. Rör om tills blandningen lossnar från kastrullens kanter och smeten blir till en fast boll. Låt smeten svalna 5 minuter.

3. Tillsätt ett ägg åt gången genom att vispa ned dem kraftig och noggrant med en elvisp. Tillsätt bakpulver med det sista ägget i smeten. Använd sprits eller två skedar för att lägga upp matskedstora klickar av smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Petit-chouerna blir dubbelt så stora under gräddningen.

4. Grädda petit-chouerna i 200 grader i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. Dra försiktigt bakplåtspapperet med de gräddade petit-chouerna över på ett galler för att svalna.

5. Skär en öppning i sidan av de avsvalnade petit-chouerna med en vass kniv. Vispa gräddblandningen till fyllningen. Använd sprits för att fylla petit-chouerna med gräddblandningen strax före servering.

6. Koka upp grädde till toppingen i en kastrull och tillsätt Dumle-kolorna. Rör om tills chokladen har smält. Koka ytterligare en stund så att blandningen tjocknar. Toppa petit-chouerna med blandningen.