Ingredienser

För 14–16 personer 

1/2 påse (110 g) Fazer Dumle-kolor

200 g smör

4 ägg

2 dl socker

4 dl vetemjöl

2 msk kakaopulver

2 tsk bakpulver

3/4 dl mjölk

För smörjning av formen

smör

ströbröd

För formen

50 g smör

1/2 påse (110 g) Fazer Dumle-kolor

3 dl nötblandning, t.ex. macadamianötter, valnötter

Gör så här

1. Smöra och bröa kanterna av en kakform (inte springform) som rymmer cirka 2 liter. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt Dumle-kolorna, rör om och hetta upp kolorna tills de smälter. Lägg åt sidan för att svalna.

2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ned kakaopulver i mjölet och blanda de torra ingredienserna. Vänd försiktigt ned mjölet i smeten turvis med den avsvalnade Dumle- och fettblandningen och mjölken.

3. Tärna smöret på botten av formen och klipp Dumle-kolorna i små bitar. Tillsätt kolorna tillsammans med hackade nötter i formen. Bred ut smeten i ett jämnt lager ovanpå.

4. Grädda kakan i 175 grader i cirka en timme. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Om stickan inte är kladdig är kakan klar. Låt kakan svalna i formen i cirka 10 minuter innan du stjälper upp den. Stjälp försiktigt upp kakan direkt på ett serveringsfat.