Ingredienser

  • Karl Fazer mjölkchoklad, cirka ½ kaka
  • Fazer vit bakchoklad, cirka ½ kaka
  • Vispgrädde 3–4 dl
  • Dumle Original 220 g
  • Dumle Mix 220 g
  • salta nötter
  • minimarshmallows
  • jordgubbar, hallon, blåbär
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Hacka Fazer Blå-mjölkchoklad i en bunke och Fazer vit bakchoklad i en annan. Häll över cirka 1 dl het vispgrädde i vardera bunken och rör om till sås.
  2. Lägg Dumlekolor och cirka 1 dl vispgrädde i en kastrull. Smält på svag värme. 
  3. Hacka Dumle Mix-kolor.
  4. Skär jordgubbarna i mindre bitar, tillsätt hallon, blåbär och myntablad.
  5. Blanda ihop glassportionen: Lägg vaniljglass i kulor på botten av en serveringsskål. Strö över hackade Dumle Mix-kolor, minimarshmallows och salta nötter. Häll över smält mjölkchokladsås, vitchokladsås och Dumlesås. Garnera med bär och myntablad. Servera!