Visste du att? Kakao är den viktigaste råvaran i choklad. På Fazers chokladfabrik i Vanda tillverkas cirka 100 000 kg choklad om dygnet. För oss är det viktigt att chokladen håller högsta kvalitén och produceras på ett hållbart sätt.

Inga genvägar

Genom Fazers direkta odlarprogram och certifikat med Fairtrade Cocoa programme, UTZ och Rainforest alliance tar vi ansvar för odlaren bakom kakaon. Vi tar inga genvägar för att skapa den bästa och godaste chokladen.

Fazers kriterier för ansvarsfull kakaoproduktion bygger på spårbarhet och World Cocoa Foundations principer:

  • Människor – Respekt för människors rättigheter. Stöd till hela samhället som väljs tillsammans med odlarna, exempelvis bygge av skolor och brunnar.
  • Lönsamhet – Att odlarna får en bättre inkomst på längre sikt, får premier samt att skörden på kakaon utvecklas.
  • Vår planet – Att odlarna utbildas och lär sig om odlingens miljökonsekvenser. 
Ansvarsfull kakao