Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till Konsumentkontakt. 

Kan vi bli sponsrade av er?

Många privatpersoner hör av sig till oss och önskar sponsring och vi behöver därför vara selektiva med vilka vi sponsrar. Läs mer om sponsring och ansök här. Vi strävar efter att behandla ansökningarna inom två veckor.

Jag är intresserad av att jobba hos er, var hittar man information om lediga jobb?

Lediga tjänster hittar du här. Läs mer om hur det är att jobba på Fazer här.

Använder ni palmolja?

Vi arbetar för en hållbar produktion av palmolja genom att bland annat att köpa GreenPalm-certifikat. Sedan 2012 köper vi Green Palm certifikat för 100 % av all den palmolja vi använder. Här kan du läsa mer om hur vi använder av palmolja.

Använder ni miljövänlig kakao i era produkter?

Vi arbetar hårt för att säkerställa att den kakao som används i våra produkter kommer från ansvarsfulla källor. Sedan 2005 har Fazer varit medlem i den globala organisationen World Cocoa Foundation, med syfte att främja ansvarsfullt odlad kakao och öka odlarnas inkomster. Stiftelsen hjälper kakaoodlare och deras familjer genom olika program i de tre största regionerna för kakaoodling: Västafrika, Latinamerika och Sydostasien. Läs mer om våra kakoinköp här.

Hur jobbar ni med miljö?

Den största direkta påverkan Fazers produktionsanläggningar och restauranger har på miljön uppstår genom vår energi- och vattenförbrukning, biprodukter och avfall. Vi arbetar dessutom aktivt med att minimera vår verksamhets indirekta påverkan i leveranskedjan och bland våra kunder och konsumenter. För att hantera vår inverkan på miljön har många produktionsanläggningar och restauranger infört Lean-principerna och är certifierade enligt ISO 14001. Fazer Brands har utvecklat en handbok för hur våra produktionsanläggningar och bagerier kan förbättra och jobba mer enhetligt med sitt miljöarbete. Handboken är uppbyggd enligt ISO 14001.Läs gärna mer hur vi jobbar med miljöfrågor här.