Ingredienser

Ca. 17 bitar

Botten
170 g                            Chokladkex
50 g                              smält smör

Fyllning
200 g                            Fazer ögon mörk choklad
1 dl                               socker                           
2 dl                               vispgrädde
400 g                            färskost

1 pkt                             Fazer Almond Crumble kex
0,5 dl                            kakaopulver
1 dl                               pistaschnötter
färska myntablad för garnering

Gör så här

Finfördela kexen och blanda kexsmulorna med smält smör. Klä en ugnsform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kex- och smörblandningen på botten av formen.

Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad. Vispa grädden och rör ned färskost och smält choklad. Lägg upp fyllningen på kexbotten i formen. Låt stå kallt och stelna till nästa dag.

Lösgör tårtan från formen, sikta över kakaopulver och lägg upp tårtan på ett serveringsfat. Tryck försiktigt fast Almond Crumble-kex runt tårtans kant. Garnera med hackade pistaschnötter och färsk mynta.