Ingredienser

Tårtbotten

50 g  smör
2.5 dl  strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl  fazer ögoncacao
1 tsk  bakpulver
1 tsk  bikarbonat
2 tsk  vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
1.25 dl  mjölk
1.25 dl  kokhett vatten

Dumlefluff

3 dl  vispgrädde
180 g  dumle banan

Chokladfrosting

200 g  fazer choklad - mörk eller ljus
200 g  philadelphiaost
3 dl vispgrädde

Garnering

3 dl  kinasnacks 

Gör så här

Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt klä en 18 cm springform med löstagbar kant med bakplåtspapper. Klä höga kanter.

Smält smöret och låt stå åt sidan.

Blanda strösocker, vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en stor skål.

Tillsätt det smälta smöret, äggen samt mjölken och rör om.

Rör sedan ner det kokheta vattnet och vispa ihop en klumpfri smet.

Häll smeten i formen och grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 60 minuter. Prova med en sticka – den ska vara torr när kakan är färdig. Låt sedan svalna helt.Om den sjunker ihop lite i mitten så kan den svalna upp och ned på plant underlag – då jämnar den ut sig.

Dela sedan chokladbotten i tre jämnstora bottnar och lägg åt sidan.


Dumlefluff: Värm upp grädden i en kastrull på låg värme - den får inte koka! Rör ner dumlekolorna och värm under omrörning tills all dumle smält helt. Häll upp den varma grädden i en glasburk som du försluter med lock. Låt sedan stå i kylskåp i minst 6 timmar - gärna över natten.

Vispa sedan upp den kalla dumlegrädden till ett fluff.

Chokladfrosting: Smält chokladen på låg värme och låt sedan svalna en aning.

Vispa upp philadelphiaost tillsammans med vispgrädde till ett fast fluff. Rör sedan ner den smälta chokladen.

Montera tårtan: Börja med att lägga en tårtbotten på ett tårtfat. Bred sedan ut en del av dumlefluffet på botten. Upprepa med nästa botten. Lägg på den sista tårtbotten och spackla sedan tårtan med chokladfrostingen. Tryck sedan fast kinasnacks runtom hela tårtan.