Ingredienser

Tårtbotten:

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Vit chokladsmörkräm:

250 g rumsvarmt smör
250 g färskost
250 g Fazer ögon vit choklad

Garnering:

  Färska bär

Gör så här

Tårtbotten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra- samt klä en springform med löstagbar kant (18cm) med bakplåtspapper, höga kanter.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp i ca. 5 minuter.
Sikta sedan ner de torra ingredienserna och vänd runt tills allt är väl blandat.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du delar botten i tre delar. Om den sjunker ihop lite i mitten så kan den svalna upp och ned på plant underlag – då jämnar den ut sig.

Smörkrämen: Smält den vita chokladen över ett vattenbad på låg värme. Låt svalna en aning.
Vispa ihop rumsvarmt smör med färskost till ett fluff. Vispa sedan ner den avsvalnade chokladen.

Montera tårtan: Lägg en tårtbotten på ett tårtfat, fördela sedan en del av smörkrämen på botten. Upprepa med nästa tårtbotten. Lägg sedan på den sista botten och spackla tårtan med den smörkräm som blivit över. Toppa sedan med färska bär.