Ingredienser (4-6)

Burgare

2 broccolihuvuden
1st tetra blandade bönor (370 g)
1st ägg
2dl  mandelmjöl
ca 3msk  bovetemjöl
1,5msk  chipotlepasta
1tsk salt
1dl  majskorn, avrunna
4 msk  sesamfrön
  olja till stekning

Coleslaw

  broccolistjälkarna
1 stor morot
1st bit vitkål, ca 300 g
1dl  yoghurt 10 %
1,5dl  majonnäs  
0,5tsk  salt
  Till servering: sallad, skivad tomat och rödlök, fetaost och hamburgerbröd

Gör så här

Skär av broccolibuketterna. Spara stjälkarna till coleslawen.

Koka buketterna mjuka ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av dem i en sil och pressa ur allt vatten. Torka dem gärna med en ren handduk.

Spola av bönorna i kallt vatten, låt dem rinna av.

Vispa upp ägget i en bunke, rör ner mjölet, chipotlepastan, salt och broccolin. Mixa smeten lätt med en stavmixer eller i en blender. Låt gärna några av broccolibitarna vara hela. Rör ner majskornen. Om smeten är lös kan du tillsätta mer bovetemjöl. Låt smeten stå minst 10 min.
Gör under tiden colelslawen.
Skala och riv broccolistjälkarna grovt. Blanda broccolin med salt och låt dra ca 15 min. Pressa ut vätskan med händerna eller genom en finmaskig sil.
Skala och riv moroten grovt och strimla kålen fint.
Blanda samman yoghurt och majonnäs och blanda med grönsakerna. Smaka av med salt. Ställ kallt.

Forma smeten till 8 st grönsaksbiffar. Vänd dem i sesamfrön.
Stek burgarna frasiga i olja 2-3 minuter per sida. Platta till dem med stekspaden i stekpannan så att de blir ganska tunna.
Servera med sallad, tomat, lök och fetaost mellan hamburgerbröden.

TIPS: Det går utmärkt att förbereda smeten dagen innan och förvara den plastad i kylen.

Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.