Ingredienser (4)

600g vit fiskfilé, t ex kummel, torsk eller kolja
1dl vetemjöl
2st ägg
3dl panko eller vanligt ströbröd
1st citron, skalet
12st/8st 12 st tacoskal eller 8 st tortillabröd
2dl majskorn
100g fetaost eller lagrad hårdost
  salt
  olja till frityrstekning

Jalapenomajonnäs

1dl majonnäs
1dl crème fraiche
2msk finhackade inlagda jalapenos
1lime rivet skal från en lime 
  salt
  svartpeppar

Morotssallad

200g rödkål
200g morötter
3msk olivolja
 1,5 msk färskpressad limesaft
1krm äkta vaniljpulver
1st kruka koriander

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till majonnäsen. Ställ kallt.

Skala och riv morötterna grovt. Strimla kålen och skala och riv morötterna grovt. Blanda olja, limesaft och vaniljpulver och massera in i kålblandningen. Hacka koriandern, även stjälkarna, men spara några blad till garnering och blanda ned.

Skär fisken i mindre bitar och krydda med salt. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Frityrstek dem i olja i en stekpanna, ca 2 min per sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Servera fisken med majs, ost, morotssallad och majonnäs i tacoskal eller bröd. Garnera gärna med koriander. 


Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.