Ingredienser (4)

1st (250 g)  broccolistånd
3dl bulgur
80g ruccola
500g kycklingfilé, gärna minutfilé
1tsk/1msk 1 tsk torkad rosmarin eller 1 msk färsk hackad
2st citroner
200g fetaost
 1,5dl granatäpplekärnor
  salt
  svartpeppar 

Myntayoghurt

3dl yoghurt
1msk olivolja
1st kruka mynta, finhackad
  salt
  svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela broccolin i mindre buketter. Skala och skär stammen i bitar. Lägg broccolin på en plåt och blanda med 1 msk olivolja och rosta i mitten av ugnen ca 12 min tills den fått fin färg och är al dente.

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

Blanda alla ingredienserna till myntayoghurten. Smaka av med salt och peppar.

Stek kycklingen i resterande olja ca 3 min per sida eller tills den är färdig. Krydda med rosmarin, salt och peppar.

Dela citronerna och stek dem gyllenbruna i olja med snittytan nedåt ca 3 min.

Blanda bulgur med broccoli, rucola, kycklingen i bitar, smulad fetaost och granatäpplekärnor. Häll på ca 2 msk olivolja. Servera med myntayoghurten. Pressa över citronsaft vid servering. 

TIPS: Granatäpplekärnor finns att köpa fryst i vissa affärer

Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.