Ingredienser (4)

1dl mjölk
1st ägg
1dl mandelmjöl
400g lammfärs
50g parmesanost, finriven
1st citron, skalet
1st kruka persilja, finhackad
  hackade örter till garnering 
  hackade rostad mandel till garnering 

Tomatsås

1st  liten gul lök
2st vitlöksklyftor
1st burk passerade tomater (400 g)
1st burk körsbärstomater (400 g)
  olja till stekning
  salt
  svartpeppar
  en nypa socker

Till servering: Pasta och riven parmesanost

Gör så här

Blanda mjölk, ägg och mandelmjöl i en bunke. Låt svälla ca 5 min.

Lägg i lammfärs, ost, citronskal och hackad persilja. Forma 20-25 st bullar med blötlagda händer.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i olja ca 5 min på medelvärme i en vid stor stekpanna, gärna med en hög kant.

Tillsätt tomaterna och låt koka ca 5 min.

Lägg i frikadellerna och sänk värmen. Låt sjuda ca 10 min under lock tills frikadellerna är färdiga.

Servera med pasta. Toppa frikadellerna med parmesanost, hackade örter och hackade mandlar.

TIPS: Den som vill ha mer sting strör över chiliflakes eller låter en finhackad färsk chilipeppar fräsa med löken. 

Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.