Ingredienser (4)

 

1st gul lök
2st vitlöksklyftor
1st stor morot
2tsk  fänkålsfrön
2st  burkar hela körsbärstomater, à 400 g  
2msk tomatpuré
1dl rött vin
2msk koncentrerad kantarellfond
1st/1tsk rosmarin,1 kvist eller 1 tsk torkad
 1st lagerblad
1dl torkade gröna små linser 
2tsk honung
  nymalen svartpeppar
  olivolja till stekning
  färsk basilika till garnering 

Till servering

300g pasta t.ex. papardelle
2 skivor vitt bröd
1dl riven parmesanost

Gör så här

Skala och finhacka löken. Skala moroten och dela den i 6 delar på längden och därefter i mindre bitar.

Fräs morötter, lök och fänkålsfrön i olja i en stor kastrull ca 5 min på medelvärme tills löken är mjuk.

Tillsätt tomater, tomatpuré, vin, fond, rosmarin och lagerblad. Koka ca 10 min.

Skölj linserna och tillsätt och koka ca 20 min tills linserna är al dente. Späd ev. med vatten.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Tärna brödet och stek det knaprigt i olja i en stekpanna.

Blanda pastan med bolognesen. Toppa med brödtärningar och servera med riven ost. Garnera ev. med färska örter.

TIPS:
Blanda gärna ner 1 dl av kokvattnet från pastan när du blandar ihop pastan och bolognesen. Då fäster såsen bättre på pastan. 

Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.