Ingredienser (4)

1st vitlöksklyfta
300g svamp, t ex skogschampinjoner och kantareller
400g kålrot
2msk lönnsirap eller sirap 
1st citron, skalet
8st salladsblad
4st Fazer sviktat tunnbröd 
  smör till stekning
  salt
  hackad bladpersilja till garnering

Picklad rödlök

1msk ättikssprit 12 %
2msk socker
3msk vatten
1st stor rödlök

Ostkräm

75g Västerbottensost
3dl matyoghurt 10%
1msk olivolja
  svartpeppar

Gör så här

Blanda samman ättika, socker och vatten till den picklade rödlöken. Rör tills sockret löst sig. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg löken i lagen och låt dra i minst 5 min, gärna 30 min.

Riv osten grovt och blanda med yoghurt och olivolja. Smaka av med peppar.

Skala och finhacka vitlöken. Rensa och skiva ev. svampen. Stek vitlök och svamp i smör tills svampen är gyllenbrun. Lägg åt sidan. Skala och tärna kålroten. Stek den "al dente" i smör ca 4 min. Tillsätt sirapen och rivet citronskal och låt sirapen koka in något. Smaka av med salt.

Lägg sallad, svamp, kålrot på ett tunnbröd. Toppa med ostkräm, picklad rödlök och hackad bladpersilja. 

Mer hungrig? Fler härliga recept och middagsinspiration hittar du på vår receptsida.