Fazer Culinary Team 

I Culinary Olympics 2016 kan Fazer titulera sig olympisk mästare i lunchmatlagning. Fazer Culinary Team Finland fick högst poäng av alla lag och tog hem totalvinsten i storköksklassen, tätt följt av Fazer Culinary Team Sweden som försvarade sitt guld från 2012 och slutade tvåa efter de finska kollegorna.

Fazer Culinary Team är Fazer kocklag som representerar Fazer i internationella matlagningstävlingar. Laget bildades 2010 med ambitionen att hävda oss i internationella tävlingssammanhang och attrahera de mest kompetenta kockarna i branschen. Tävlingarna bidrar också till att vi utmanar oss att alltid utvecklas och laga lunch i världsklass.

Laget har nått stora framgångar internationellt. Laget tog guld i Olympiade de Köche 2012 och i november 2014 vann laget storköksklassen under Culinary World Cup i Luxemburg och kan därmed titulera sig världsmästare! Teamet coachas av Kurt Weid som har stor erfarenhet från internationella tävlingssammanhang. Laget gästspelar och tränar regelbundet på Fazer Food Services restauranger för att aldrig låta god mat gå till spillo.

Fazer Culinary Team arbete bidrar till kockars utveckling inom hela Fazer Food Services. Den erfarenhet och kunskap som laget får under tävlingarna tar de med sig hem och för vidare ut till våra restauranger så att alla får ta del av lärdomarna. Till vardags är också laget matinspiratörer och mentorer för Fazer Food Services kockar. De utvecklas restauranger, nya menyer och arbetssätt. Men framförallt är de dedikerade lunchkockar på våra restauranger.